به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه برنامه ای برای برطرف کردن دعوای قدیمی میان کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضائیه دارید؟ افزود: کانون وکلا معتقد است که نهادی با عنوان مشاوران قوه قضائیه فقط در برنامه سوم بوده است و ادامه فعالیتهای آنها مجوز قانونی ندارد اما تفسیر مرکز مشاوران غیر از این است.وی گفت: ما لایحه جامع وکالت را برای رفع این مشکل تا پایان سال تقدیم دولت می کنیم تا واجدان شرایط همه در یک مجموعه جمع شوند تا خدمات مطلوب و ساماندهی شود.پورمحمدی با اشاره به گستردگی این لایحه افزود: چون تعداد وکلا در کشور گسترده و حدود 60 هزار نفر است باید لایحه ای تقدیم می کردیم تا ساماندهی خوبی در این بخش صورت گیرد.وزیر دادگستری گفت: در برنامه پنجم توسعه ، قوه قضائیه ملزم به آماده کردن لایحه جامع وکالت شده است و ما به حکم قانون ، نظر قوه قضائیه را هم در این خصوص می گیریم
...وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چند پرونده شکایت از قضات ثبت شده است؟ افزود: وزارت دادگستری در مجموعه قضایی چه پرونده ها، چه دادرسی و چه رسیدگی به وضع قضات ورود نمی کند و دخالتی در امور داخلی قوه قضائیه ندارد و دادسرای انتظامی قضات و کمیته احراز صلاحیت قضات پیوسته به شکایات رسیدگی می کند که ارقام آن را می توانید از دادستان انتظامی قضات بگیرید اما در مجموع تعداد شکایات زیاد است.
وزیر دادگستری گفت: البته چون معاون بنده عضو کمیته احراز صلاحیت قضات است می توانم بگوید هر هفته تصمیمات در خصوص تعلیق ، انفصال ، جابجایی محل مأموریت و تنزیل درجات قضات متخلف داریم.
پورمحمدی افزود: اتفاقاً رئیس قوه قضائیه نیز مدافع اطلاع رسانی و شفاف سازی در این باره است و اعلام اینگونه آمارها را موجب تضعیف قوه قضائیه نمی داند و من هم در وزارت دادگستری موافق شفاف سازی هستم.
در همین ارتباط: گزارش سایر خبرگزاری ها:
--------------------------------------------------------------------------------
تسنیم - وی درباره دعوای قدیمی کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضاییه گفت: کانون وکلا میگوید فعالیت مرکز مشاوران بعد از برنامه سوم بدون توجیه است. ما داریم لایحه جامع وکالت را اماده میکنیم امیدواریم تا پایان سال به صحن دولت برود و خیلی زود دولت نظر خود را بدهد. در این جامع این دو مجموعه یک مجموعه واحد خواهند شد. یک رکن مکمل و حامی شهروندان ما در احقاق حقوق، وکالت است و امیدواریم مشکلات موجود سامان یابد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: این لایحه واقعا جامع است و مواد قانونی زیادی را در برمیگیرد. زیرا متناسب با جامعه 60 هزار نفری وکلا دیده شده است. به هر حال پبیشنهاد اولیه از کانون وکلا امده است و نظرات مشورتی از دولت و قوه قضاییه اخذ شده است. به حکم قانون باید نظر قوه قضاییه را اخذ کنیم.
--------------------------------------------------------------------------------
ایسنا - وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد اختلاف بین کانون وکلا و مشاورین قوه قضاییه گفت: برای حل این موضوع لایحه جامع وکالت را آماده میکنیم و امیدواریم تا پایان سال لایحه جامع وکالت از مجلس به دولت برود. همچنین در لایحه جامع وکالت دو کانون نخواهیم داشت و یک مجموعه یکپارچهای را به وجود خواهیم آورد.
پورمحمدی ادامه داد: امر وکالت حامی شهروندان ما در تحقق حقوق کار آنهاست و به شکل مناسبی باید سامان پیدا کند. وکالت امری مهم و اساسی است و این لایحه مواد زیادی دارد. خانواده وکالت خانواده بزرگی است که باید این موضوع را ساماندهی کنیم.
--------------------------------------------------------------------------------
**با تصویب لایحه جامع وکالت سیستم وکالت یکپارچه می شود
ایرنا - وزیر دادگستری در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص اختلاف بین کانون وکلا و مشاوران قوه قضاییه، گفت: اختیاراتی برای حذب وکیل در برنامه سوم به مرکز مشاوران قوه قضاییه برای جذب وکیل داده شده بود که کانون وکلا می گوید مدت این برنامه سر رسیده و مرکز مشاوران قوه قضاییه حق جذب وکیل را ندارد .
پورمحمدی ادامه داد:برای حل این مساله لایحه جامع وکالت در حال آمده شدن است که امیدوارم تا قبل از پایان سال جاری این لایحه به دولت ارسال و پس از بیان نظر نهایی به صحن مجلس برود.
وی افزود: با تصویب این لایحه، سیستم وکالت یکپارچه می شود.
وزیر دادگستری عنوان کرد: خانواده وکالت خانواده بزرگی است که 60 هزار وکیل به مردم خدمت می کنند
برگرفته از وبلاگ وکلای ملت