با عرض سلام و احترام؛
کنگرة سالیانة «اخلاق و حقوق باروری» رویان، امسال در 29 و 30 آذرماه برگزار خواهد شد. به این مناسبت از همة دوستان و علاقه مندان به مباحث حقوق پزشکی دعوت می شود تا در این سمینار دو روزه حضور یابند. محورهای امسال کنگره، در دو بخش «سقط درمانی» جنین و نیز «کاهش جنین» خواهد بود. ریاست افتخاری این کنگره با جناب آقای دکتر سیدحسین صفایی است. استادان برجسته ای چون آقایان دکتر سید عزت الله عراقی، دکتر اسدالله امامی، دکتر طه مرقاتی، دکتر علی حسین نجفی ابرندآبادی، دکتر حسین آقایی نیا، دکتر عباس کریمی، دکتر محسن ایزانلو، دکتر حسن جعفری تبار، دکتر حسن بادینی، و بسیاری دیگر از اساتید سرشناس فقه و حقوق و پزشکی و علوم روانی و اجتماعی حضور خواهند داشت.
کسانی که مایل به فعالیت پژوهشی در این زمینه باشند، می توانند طبق دستور نگارش مقاله، به این سمینار خلاصه مقاله ارسال کنند. مهلت ارسال مقاله تا اول آذرماه اعلام شده است. نحوة ثبت نام؛ ارسال مقاله؛ محورهای جزئی؛ زمان ثبت نام؛ هزینة ثبت نام؛ محل برگزاری، همگی در سایت کنگره بیان شده و دوستان برای کسب آگاهی بیشتر می توانند به آن مراجعه کنند. پاره ای از اطلاعات اساسی را در خصوص ثبت نام و ارسال مقاله در زیر آوردم تا شناخت تقریباً جامعی برای شما عزیزان فراهم کند.
تنها توضیح مختصری در مورد محورها باقی ماند: سقط درمانی عنوانی آشنا است و ماده واحده ای نیز دربارة آن در سال 1384 به تصویب رسیده است. منظور از آن سقط هایی است که پیش از 4 ماهگی جنین، به دلیل خطر جانی بارداری برای مادر یا ناقص بودن خود جنین انجام می شود و تشریفاتی چون مراجعه به پزشکی قانونی و اخذ گواهی از پزشکان متخصص دارد.
اما کاهش جنین در حالتی پیش می آید که برای درمان ناباروریِ یک زوج، بیش از یک جنین به رحم زن منتقل می کنند تا احتمال باروری را افزایش دهند و ضمناً از تحمیل هزینة مضاعف به زوجین خودداری کنند. چون هر مرتبه که عملیات لقاح مصنوعی صورت گیرد، هزینة مالی در بر دارد و خطرات پزشکی هم متوجه خانم میشود؛ مانند بیهوشی برای گرفتن تخمک و مصرف داروهای خاص و ...
گاهی همة این جنین ها در رحم رشد میکنند و بارداری را خطرساز میکنند. زیرا در حاملگی بیش از دوقلو، احتمال مرگ همة جنین ها بسیار زیاد است. بنابراین به ناچار یکی یا بیشتر از جنین های اضافی را از میان میبرند؛ آنهم در 12 هفتگی. کاهش جنین (reduction) به چنین فرایندی گفته میشود.
با آرزوی موفقیت و دیدار شما عزیزان در این جمع علمی.
«آیین نگارش خلاصه مقاله»
1- ارسال مقاله مستلزم ثبت نام در سامانة الکترونیک ویژة سمینار به آدرس <a href="http://www.relcongress.comاستپس">www.relcongress.comاستپس</a> از ثبت نام، شرکتکنندگان نام کاربری و رمز عبور دریافت میکنند که میتوانند بر اساس آن نسبت به ارسال خلاصه مقالات خود اقدام کنند. این ثبت نام، با ثبت نامی که برای شرکت در کنگره ضرورت دارد متفاوت است.
خلاصة مقالات میباید لزوماً حاوی بخشهای زیر باشد:
الف: «عنوان» مقاله باید گویا، مناسب و تا جای ممکن کوتاه باشد.
ب: «هدف» مقاله که باید بیانکنندة ضرورت پژوهش و اهداف آن باشد.
ج: «متن اصلی» که حاوی ساختار اصلی مقاله است و باید شامل مسألة اصلی پژوهش، بحث در موضوع، طرح اشکالات و نیز راهکارهای آن باشد. این بخش نمیتواند کمتر از 400 کلمه باشد.
د: «نتیجه» که باید برآیند بحث و راهکارهای آن باشد. در این بخش دادهها باید منظم شوند؛ استدلالها شمارش شوند؛ پرسشها و پاسخ آنها منضبط شود؛ تمام بحثهای مقاله مجتمع شود. این قسمت نمیتواند کمتر از 200 کلمه باشد.
ه. «واژگان کلیدی» میباید بین 3 تا 5 واژه انتخاب شود. این واژگان از میان پرکاربردترین واژههای مقاله انتخاب میشوند.
2- حجم مقاله حداکثر ندارد و متن آن میتواند بیش از حداقل تعیین شده باشد.
3- در این سمینار، ترجمة مقاله پذیرفته نخواهد شد.
4- هر نویسنده میتواند بیش از یک مقاله تدوین و ارسال کند.
5- مقاله میتواند بیش از یک نویسنده داشته باشد. در این صورت ذکر مشخصات، آدرس آکادمیک، آدرس پستی و الکترونیک، تلفن تماس، برای تمامی نویسندگان ضروری است.
6- کسانی که مقالة آنها به تأیید کمیتة داوری سمینار برسد، میتوانند بدون نیاز به ثبت نامِ شرکت در کنگره و پرداخت هزینة مربوط به آن، در همایش حضور یابند. در این صورت، برای آنان دعوتنامهای از طریق آدرس الکترونیک ارسال خواهد شد. در صورت تعدد نویسندگان، تنها نویسندة اول (که نام او به عنوان نخستین نام ثبت شده است) از این امتیاز بهرهمند خواهد شد. سایر شرکتکنندگان میباید طبق راهنمای مربوطه ثبت نام کنند.
7- مقالات ارسال شده پس از داوری، حسب مورد برای ارائة سخنرانی، نصب پوستر، یا تنها چاپ در کتابچة خلاصه مقالات سمینار انتخاب میشوند. نتایج داوری از طریق آدرس الکترونیک به اطلاع شرکتکنندگان خواهد رسید.
8- این سمینار برای پزشکان، 12 امتیاز بازآموزی خواهد داشت. به متخصصین و دانشجویان سایر رشتهها (رشتههای علوم انسانی) که در همایش ثبت نام کرده باشند یا مقالة آنها پذیرفته شده باشد (نفر نخست)، به ترتیب گواهی حضور یا گواهی ارائه مقاله یا هر دو، داده خواهد شد.
برگرفته از وبلاگ تبصره