گروههای خبری:
سرکار خانم میمنت چوبک ، فرزند عبدالخالق چوبک ، در سال 1323 (ش) در بوشهر به دنیا آمد . خانواده و اسلاف او از وکلای دادگستری و عدلیه بودند . قسمتی از دوره ابتدایی را در مدرسه معینیه بوشهر و بقیه را در مدرسه مهر آیین شیراز به پایان رساند . دوره متوسطه را در سال 1342 (ش) در مدرسه ناموس شیراز و با رتبه اول و ممتاز در تمام دوره رشته ادبی گذراند . در سال 1342 ( ش) وارد داسشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد و در سال 1346(ش) لیسانس قضایی گرفت . در سال 1345(ش) در حالی که خامها از ورود به دوره کارآموزی علمی قضایی محروم بودند ، به دلیل پیگیری و مکاتبات او و دیگر خانمهای دانشجو و همچنین مساعدت وزیر دادگستری ، مجوز ورود خانمها به این دوره صادر شد . در سال 1347 (ش) به همراه پنج تن از دیگر خانمهای دانشجو وارد کادر قضایی دادگستری شد و پس از یک سال کاراموزی ، با رتبه چهارم بین تمام شرکت کنندگان و رتبه ال بین خانمها ، به عنوان (( نخستین زن قاضی ایران )) در سال 1348(ش) سوگند قضایی را با ادای احترام به قرآن کریم به جای آورد . در سال 1351 (ش) از دانشکده حقوق دانشگاه ملی ایران ( شهید بهشتی کنونی ) با ارائه رساله ( در امر قیومت )) فوق لیسانس حقوق جزایی گرفت . سپس به تدریس آیین دادرسی کیفری ، حقوق مدنی و حقوق اساسی در دوره های کارآموزی دادگستری و دانشکده اقتصادی و دارایی مشغول شد . وی یکی از اعضای سخنران مدعو در بسیاری از کنفرانسهای علمی ، حقوقی و قضایی در داخل و خارج کشور بود . دیگر عناوین شغلی خانم چوبک عبارتند از : دادیار دادسرای عمومی تهران ( مامور در اداره سرپرستی تهران ) ، اولین زن معاون اداره سرپرستی محجورین تهران ، اولین زن بازپرس ( در تاریخ قضایی ایران ) ، مستشار اداره حقوقی قوه قضائیه ، مستشار اداره حقوقی قوه قضاییه ( مامور در شورای سرپرستی زندانها ) ، مشاور امور محجورین ، مشاور دادگاه مدنی خاص ( مامور در اداره سرپرستی و دریافت ابلاغ معاونت اداره سرپرستی ) ، مستشار اداره حقوقی قوه قضائیه ، مشاور دیوان عدالت اداری ( مامور در اداره حقوقی قوه قضائیه ) . وکیل پایه یک دادگستری ، دادیار دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز . برگرفته از کتاب چهره ها در عدلیه اثری از جناب آقای عباس مبارکیان
سرکار خانم میمنت چوبک ، فرزند عبدالخالق چوبک ، در سال 1323 (ش) در بوشهر به دنیا آمد . خانواده و اسلاف او از وکلای دادگستری و عدلیه بودند . قسمتی از دوره ابتدایی را در مدرسه معینیه بوشهر و بقیه را در مدرسه مهر آیین شیراز به پایان رساند . دوره متوسطه را در سال 1342 (ش) در مدرسه ناموس شیراز و با رتبه اول و ممتاز در تمام دوره رشته ادبی گذراند .
در سال 1342 ( ش) وارد داسشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد و در سال 1346(ش) لیسانس قضایی گرفت . در سال 1345(ش) در حالی که خامها از ورود به دوره کارآموزی علمی قضایی محروم بودند ، به دلیل پیگیری و مکاتبات او و دیگر خانمهای دانشجو و همچنین مساعدت وزیر دادگستری ، مجوز ورود خانمها به این دوره صادر شد . در سال 1347 (ش) به همراه پنج تن از دیگر خانمهای دانشجو وارد کادر قضایی دادگستری شد و پس از یک سال کاراموزی ، با رتبه چهارم بین تمام شرکت کنندگان و رتبه ال بین خانمها ، به عنوان (( نخستین زن قاضی ایران )) در سال 1348(ش) سوگند قضایی را با ادای احترام به قرآن کریم به جای آورد .
در سال 1351 (ش) از دانشکده حقوق دانشگاه ملی ایران ( شهید بهشتی کنونی ) با ارائه رساله ( در امر قیومت )) فوق لیسانس حقوق جزایی گرفت . سپس به تدریس آیین دادرسی کیفری ، حقوق مدنی و حقوق اساسی در دوره های کارآموزی دادگستری و دانشکده اقتصادی و دارایی مشغول شد . وی یکی از اعضای سخنران مدعو در بسیاری از کنفرانسهای علمی ، حقوقی و قضایی در داخل و خارج کشور بود . دیگر عناوین شغلی خانم چوبک عبارتند از : دادیار دادسرای عمومی تهران ( مامور در اداره سرپرستی تهران ) ، اولین زن معاون اداره سرپرستی محجورین تهران ، اولین زن بازپرس ( در تاریخ قضایی ایران ) ، مستشار اداره حقوقی قوه قضائیه ، مستشار اداره حقوقی قوه قضاییه ( مامور در شورای سرپرستی زندانها ) ، مشاور امور محجورین ، مشاور دادگاه مدنی خاص ( مامور در اداره سرپرستی و دریافت ابلاغ معاونت اداره سرپرستی ) ، مستشار اداره حقوقی قوه قضائیه ، مشاور دیوان عدالت اداری ( مامور در اداره حقوقی قوه قضائیه ) . وکیل پایه یک دادگستری ، دادیار دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز .
برگرفته از کتاب چهره ها در عدلیه اثری از جناب آقای عباس مبارکیان