سعید باقری - وکیل دادگستری
یک عضو کمیسیون رسیدگیکننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت، با اشاره به بررسی ماده 90 لایحه وکالت رسمی، از تصویب الزام به حضور یک قاضی در دادگاه انتظامی وکلا خبر داد.
سعید باقری در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره جلسه کمیته فرعی رسیدگی به لایحه جامع وکالت در روز سهشنبه 20 فروردین ماه اظهار کرد: بیستوسومین جلسه کمیته فرعی بررسی لایحه جامع وکالت رسمی در کمیسیون لوایح دولت تشکیل شد و مواد 85 تا 90 لایحه مذکور مورد بررسی و تصمیمگیری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: از مهمترین تغییرات مواد لایحه جامع وکالت رسمی مفاد ماده 68 لایحه مذکور بود که جزو تخلفات سبک وکالتی محسوب میشد و برای آن مجازاتهایی تا مجازات ابطال پروانه وکالت، پیشبینی شده بود که اصلاح صورت گرفت و مجازات خفیفتری که متناسب با تخلف ارتکابی باشد، تعیین شد.
این عضو کمیسیون رسیدگیکننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت با اشاره به اینکه «بررسی تخلف و مجازات اعضای هیات مدیرههای سازمانهای وکلا در ماده 86 لایحه مذکور مورد بررسی قرار گرفت» خاطرنشان کرد: مرجع انتظامی رسیدگی کننده به تخلفات وکلا که در لایحه مذکور دادگاه انتظامی قضات پیشبینی شده بود، به دادگاه انتظامی کانون وکلای مرکز تغییر یافت.
باقری تصریح کرد: موضوع تکرار و تعدد تخلف ارتکابی از ناحیه وکلا که مقررات فعلی آن مسکوت یا مبهم است بررسی و در این رابطه تشدید مجازات پیشبینی شد.
وی با تاکید بر اینکه «چالشیترین ماده مورد بررسی لایحه وکالت در روز گذشته، ماده 90 بود» یادآور شد: طبق ماده مذکور دادگاههای انتظامی وکلا مرکب از یک قاضی و دو نفر وکیل است که عدهای از اعضای جلسه از جمله اینجانب، مخالف حضور قاضی دادگستری در دادگاه انتظامی وکلا بودیم؛ زیرا این امر را نافی استقلال کانون وکلا میدانستیم.
باقری ادامه داد: استدلال عدهای دیگر این بود که مرجع رسیدگیکننده به تخلفات وکلا به طور منطقی نمیتواند فقط منوط به حضور وکلا باشد و حضور یک نفر قاضی دادگستری در این دادگاه ضروری است. در نهایت در این زمینه رایگیری شد و با اختلاف یک رای مقرر شد که قاضی دادگستری نیز در دادگاه مذکور حضور داشته باشد و مصوب شد که رای اکثریت اعضای دادگاه ملاک تصمیم گیری قرار گیرد.
این عضو کمیسیون رسیدگیکننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت، خاطرنشان کرد: در این جلسه پیشنهاد دادم مادهای به مواد لایحه وکالت اضافه شود مبنی بر اینکه وکلا در اجرای وظایف حرفهای وکالت خود آزاد هستند و هیچ مرجعی نمیتواند به این دلیل وکلا را تعقیب و مجازات کند و مقرر شد در جلسات آتی در این خصوص تصمیم گیری شود. البته امیدوارم معایب و نواقص وارده به این تصمیمات در کمیسیون اصلی مرتفع شود.
به گزارش ایسنا، جلسه کمیته اصلی هیات دولت روزهای یکشنبه و پنجشنبه هر هفته و جلسه کمیته فرعی هیات دولت برای بررسی لایحه مذکور روز سهشنبه هر هفته برگزار میشود.