• مشاهده تمامی اخبار

  • اخبار صنفی

  • مشاهیر وکالت

  • مقالات

  • قرارداد حق الوکاله

  • تخلفات انتظامی

  • قوانین و مقررات جدید

  • نظریات مشورتی

  • مصوبات هیات مدیره

  • اخلاق حرفه ای

  • معرفی کتاب

  • چهره ها در عدلیه

  • نغز نامه

  • گوشه های تاریخ

  • همایش های حقوقی

  • فرهنگی و هنری

  • عکس هفته

  • لایحه جامع وکالت رسمی

  • آداب الدعوی -نوشته رحمان زارع

  • مشاهیر قضاوت

  • رقص آتش - نوشته رحمان زارع

  • مصاحبه ها

  • زنان و کودکان

  • حقوق بین الملل

  • حقوق و سینما

  •  
    كودكان، قربانيان خاموش
    ادامه مطلب

    رامین وفاتبار وکیل دادگستری و عضو انجمن حمايت از حقوق كودكان

        دستگاه قضايي رسيدگي به جرايم مردي 30 ساله را آغاز كرده كه متهم است دانش آموزان مدرسه يي در غرب تهران را مورد اذيت و آزار قرار مي داده است. گرچه بايد صبور بود تا قاضي دادگاه كيفري استان تهران كه در موارد منافي عفت از مرحله تحقيق عهده دار رسيدگي به ماجرا مي شوند با حوصله و دقت كار خود را انجام دهند و بعد در اين باره اظهارنظر كرد اما اينك مي توان پيش بيني هايي داشت و تدارك موقعيت هايي را ديد كه نيازمند توجه و حضور مشاوران براي حمايت از قربانيان است. اتفاقي روي داده، تا چه اندازه و چه كساني سهل انگاري كرده اند يك بحث است و قاضي و دستگاه قضايي عهده دار اين مسووليت. اما عده يي كه سن آنها بسيار كم است نيز قرباني شده اند و ب...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    باور مردم از سخنان حکام با جبر و زور محقق نمی‌شود
    ادامه مطلب

    کشاورز:

     رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) تاکید کرد که باور مردم از سخنان حکام، با جبر و زور محقق نمی‌شود.
    بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اینکه حاکم اسلامی می‌خواهد کاری کند که مردم به بهشت و به سعادت حقیقی و اخروی و عقبایی برسند، بنابراین راه‌ها را باید هموار کرد و سخنان رئیس‌جمهور در مورد اینکه بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند و نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد، بیان مطلب واحد با الفاظ متفاوت است.
    وی افزود: هر دو بزرگوار در نهایت فرموده‌اند کار حاکم اسلامی و تشکیلات دولت و حکومت این است که موجبات رستگاری مردم و دوری گزیدن آنها از کژی و انحراف را فراهم و بسترسازی کنند اما ورود به طرق مختلف و پیمودن راه با خود مردم است و نم...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    آموزش حقوق بشر و الزامات نظام آموزشی ایران
    ادامه مطلب


    محمدرضا آفتاب

    آنطور که از شهرت و عظمت نامش پیداست، ماهیت حقوق بشر در بین عامه مردم شناخته شده نیست. گرچه امروزه به یمن پیشرفت وسایل ارتباطات جهانی، رسانه­ های گروهی و فضای مجازی اینترنت، کمتر افرادی وجود دارد که مفاهیم حقوق بشری را حداقل به اجمال نشنیده یا نخوانده باشد، اما حقوق بشر مقوله­ای است که فهم، برخورداری، رعایت و اجرای آن، بیش و پیش از هر چیز نیاز به آموزش دارد؛ مثل نیاز یک کودک به فراگیری زبان و آنگاه انتظار سخن گفتن از او. زیرا از مردمانی که حقوق بشر را آموزش ندیده، چیستی و چگونگی اش را درک نکرده­اند، انتظار رعایت حقوق بشر در بین خود و مطالبه­ی اجرای آن از حاکمان برآمده از بین خودشان، شاید نا بجا باشد.
    آموزش حقوق بشر فی نفسه جزئی از حقوق بشر است به عبارتی دیگر حق بر آموزش حقوق بش...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    من [ همه] را متهم می کنم!
    ادامه مطلب

    دکتر ناصر فکوهی
    ناصر فکوهی امیل زولا نویسنده برجسته فرانسه  در نامه معروف خود، «من متهم می کنم!»، نظام  قضاییه  فرانسه قرن نوزدهم را خطاب قرار داد و بی عدالتی در قضیه درایفوس  را عاملی دانست که کل جامعه فرانسه را تا مرز جنگ داخلی پیش برده است. این قضیه در قرن نوزده تنشی بی اندازه شدید در کشور به وجود آورده بود: دریفوس افسری یهودی بود که به دروغ متهم به خیانت  به فرانسه به سود آلمان شده و ارتش او را محاکمه و مجازات کرد، اما گروهی از روشنفکران از جمله زولا این امر را توطئه ای پنداشتند که خاصل  عقاید نژاد پرستانه است، تا به آخر با این کار  مخالف بودند و تا  رمان اعاده حیثبت رسمی درایفوس که سال ها بعد اتفاق افتاد، از پا نشستند و حاضر شدند گاه به زندان بیافتند و  گاه حتی به تبعید بروند. اما سرانجام با پاین یافتن عادلانه این قصیه بود که نه فق...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    محاکمه عاملان فروش دختران قوچانی و به اسارت رفتن زنان باشقانلو
    ادامه مطلب

    بازخوانی نخستین دادرسی قانونی (عرفی) در کشور ما؛

    محمدمهدی حسنی-وکیل پایه یک دادگستری

    فروش دختران قوچانی به ترکمنان و ارامنه عشق‌آباد و اسیر شدن زنان باشقانلو در زمان والی گری آصف الدوله در خراسان و حکمرانی پسرش امیرحسین‌خان بر قوچان و سالار مفخم شادلو بر بجنورد؛ در بهار و اواخر تابستان سال 1284 شمسی (1323 قمری) رخ داد، اما آنان و سایر متهمین یک سال و اندی بعد و مقارن با دوران مشروطیت و مجلس اول شورای ملی محاکمه شدند. اگر امروز ما به اخبار این دادگاه آگاهی داریم تنها به خاطر تلاش نخستین نسل از روزنامه‌نگاران شجاع و آگاهی است که جریان این محاکمه مهم را در روزنامه‌های خود بازتاب دادند. یکی از این یومیه‌ها، «محاکمات» است. این نشریه پس از روزنامه وقایع عدلیه...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    بررسی شاخص جهانی شکاف جنسی در ایران
    ادامه مطلب

    لادن رهبری

     شاخص جهانی جنسی یک شاخص مقایسه ای میان دو جنس است که برای اولین بار در سال 2006 توسط انجمن جهانی اقتصاد معرفی شده است. این شاخص تفاوت های میان دو جنس را در چهار بعد سیاسی، اقتصادی، آموزش و بهداشت بررسی می کند. اهمیت این شاخص در کنار دقت عمل بالا و اعتباری که در میان شاخص های جهانی دارد، به دلیل کیفیت اندازه گیری آن است، یعنی اندازه گرفتن فاصله ی میان زنان و مردان در ابعاد یاد شده است.
    سه نقطه قوت این شاخص این هستند که یکم، به جای گزارش کردن سطح ها و اندازه های مربوط به ابعاد، شکاف میان سطح زنان و مردان را بررسی می کند. گزارش کردن شکاف میان زنان و مردان به جای گزارش سطح توسعه به این دلیل اهمیت دارد که اثر میزان پیشرفته بودن جوامع مورد بررسی را خنثی می کند زیرا ممکن است در برخی کشورهای توسعه یافت...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    روز جهانی محیط زیست و دلواپسان استیفای حقوق زیست محیطی
    ادامه مطلب

    محمد صالح نقره کار
    "قرآن کریم "حیف و میل کردن مواهب الهی را محکوم دانسته و شاخصه بندگان صالح را سکنی در "بلد امین" می داند.بدین دلالت که هر موهبتی در قرارگاه امن مستقر شده و از تعدی و تفریط و تضییع مصون است."تبذیر"مرادف با ضایع نمودن امکانات و داشته ها ،از صفات شیاطین و تبار ایشان تلقی گردیده و اکیدا منع می گردد که :
    ان المبذرین کانوا اخوان الشیاطین
    در زمره مهمترین این نعمات بی بدیل الهی محیط زیست موجودات است که محضر الهی و متعلق به همه ذی وجودهاست.
    پیوند ناگسستنی ما با محیط زیست در افق مسئولیت انسانی و تعهد الهی،مجابمان خواهد ساخت که پاسداری از مواهب طبیعت را جدی بگیریم.
    انگاره اخلاق مند و خدا مدار تقید به تکالیف و حقوق زیست محیطی را در صدر فهرست مطالبات حقوق بشری می بیند.
    مگر نه اینکه تالاب ها،دریاچه ها،رود خانه ها،پارک های ملی ،مناطق حفاظت شده ،گو...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    حضور دکتر علی نجفی توانا ریاست محترم کانون وکلای دادگستری مرکز در برنامه "طلوع"
    ادامه مطلب

     

    سیمرغ عدالت گزارش می دهد- جناب آقای دکتر علی نجفی توانا، رییس محترم هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، صبح روز دوشنبه 12/03/1393در برنامه زنده "طلوع" که از شبکه چهارم سیما پخش می شود حضور یافت.

    موضوع این برنامه "نقش مردم در اجرای قانون" بود که دکتر نجفی توانا پیرامون این مساله توضیحاتی را ارائه دادند

    دکتر نجفی توانا در پاسخ به پرسش مجری برنامه در مورد عدم همکاری جامعه در گزارش دادن جرایم به نیروهای انتظامی - مانند حادثه میدان کاج سعادت آباد- در مورد سیستم حمایت از شهود در کشورهای دیگر توضیحاتی ارائه کرد.

    ایشان در بخش دیگر برنامه به این نکته اشاره نمود که جامعه باید بداند هر نظم و قانو...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    موافقت وزیر دادگستری با افزایش مستمری‌ وکلا
    ادامه مطلب


     معاون وزیر دادگستری درباره افزایش مستمری‌های وکلای دادگستری نامه‌ای به رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری نوشت.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدعلی رییس‌الساداتی معاون وزیر دادگستری در نامه‌ای خطاب به صدیق رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری در زمینه افزایش مستمری‌های موضوع ماده 21 اصلاحی آیین‌نامه ماده واحده قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب 23 مهرماه سال 75 برای مستمری بگیران آورده است که درخواست افزایش بیست و پنج درصد (25%) از محل اعتبارات صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مورد تصویب حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در تاریخ 23 فروردین ماه سال جاری قرار گرفته است.

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    لایحه از قوه قضاییه به دولت ارسال شده
    ادامه مطلب

    تشریح آخرین وضعیت لوایح قضایی در مجلس 
     معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری آخرین وضعیت لوایح قضایی در مجلس و دولت را تشریح کرد.
    عبدالعلی میرکوهی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: بررسی طرح جرم سیاسی در کمیسیون قضایی مجلس شروع شده و به دلیل تعطیلی مجلس در هفته جاری، ادامه بررسی این طرح در هفته آینده در کمیسیون انجام می‌شود.
    وی افزود: لایحه اجرای محکومیت‌های مالی نیز جزو دستور کمیسیون قضایی مجلس است و بررسی این لایحه در یکی دو جلسه دیگر به پایان می‌رسد. همچنین لایحه قضازدایی در کمیسیون قضایی مجلس در حال بررسی است.
    میرکوهی درباره آخرین وضعیت لایحه وکالت گفت: این لایحه از قوه قضاییه به دولت ارسال شده و به دلیل کارهای نگارشی فعلا به هیات وزیران نرسیده است.
    معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری ادامه داد: پس از بررسی لایح...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    كلاهبرداري شهروند سوئدي از وكيل زوج نابينا
    ادامه مطلب


    وكيل زوج نابينا اعتقاد دارد كه زماني كودك به شيرخوارگاه يا بهزيستي سپرده مي‌شود كه بدسرپرست يا بي‌سرپرست باشد؛ در حالي كه اين طفل هم پدر و مادر دارد و هم اينكه پدر و مادرش مي‌گويند كه مي‌توانند فرزندشان را بزرگ كنند.
    وكيل زوج نابينايي كه وكالت دخترشان را براي برگرداندن به آغوش پدر و مادرش از شيرخوارگاه آمنه بر عهده دارد قرباني كلاهبرداري به مبلغ پنج هزار و 200 دلار توسط شهروند سوئدي ايراني‌الاصل شد.
    به نوشته اعتماد، نيمه ارديبهشت ماه امسال زوج نابينايي در تماس با يكي از خبرگزاري‌ها خواستار كمك و برگرداندن فرزندشان شدند. نادر پدر اين كودك كه بسيار از گرفتن تنها دخترش، نگار توسط شيرخوارگاه آمنه ناراحت بود، تمام تقاضايش كمك دولت و مسوولان در بازگشت فرزندش خلاصه مي‌شد. نادر با بيان اينكه هشت ماه پيش فرزندش متولد شده، اما شيرخوارگاه آمنه به دليل نابينا بودن زوج...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    نظریه‌های مشورتی اداره کل امورحقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه
    ادامه مطلب


     متن سوالات به عمل آمده از اداره کل امور حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه و پاسخ این مرجع به آنها به شرح زیر است:
    سؤال
    با عنایت به محتوای ماده ۱۳۷ از قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ ناظر به ماده ۲۵ و تبصره آن از قانون مارالذکر، چنانچه شخصی سابقه محکومیت قطعی به مجازات جرم درجه شش داشته باشد و مجدداً مرتکب جرم درجه شش یا درجه چهار دیگر شود آیا مقررات تکرار قابل اعمال هست یا خیر؟
    نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه
    چنانچه شخصی مرتکب جرم درجه شش شده باشد و پس از قطعیت حکم، مرتکب یکی از جرایم درجه یک تا شش دیگری شود با توجه به ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲، اگر حکم محکومیت قطعی اجراء نشده و موضوع مشمول مرور زمان اجرای حکم نیز نشده باشد از موجبات تشدید مجازات به لحاظ تکرار جرم است ولی چنانچه محکومیت قطعی اجراء شده باشد با توجه به ماده ۲۵ قانون مرقوم که برای جرم...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    جواز استعمال قلیان در قهوه‌خانه‌ها است
    ادامه مطلب

    رأی شماره ۱۱۸ مورخ 8/2/1393 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، موضوع ابطال نامه و بخشنامه‌هایی که متضمن جواز استعمال قلیان در قهوه‌خانه‌ها است 
    تاریخ دادنامه: ۸/۲/۱۳۹۳       شماره دادنامه: ۱۱۸          کلاسه پرونده: ۹۲/۲۳۵
    مرجع رسیدگی: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
    شاکی: دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسلام‌آباد غرب
    موضوع شکایت و خواسته: ابطال ۱ـ نامه شماره ۱۹۸۵۶۶ـ۱۳/۱۰/۱۳۹۱ رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ۲ـ بخشنامه شماره ۱۴۱۰۳۳/۸ ـ ۹/۱۱/۱۳۹۱ قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی ۳ـ بخشنامه شماره ۹۶۳۰۶/۲۲/۷۱ـ ۱۵/۱۱/۱۳۹۱ مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه
    گردش کار: دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسلام‌آباد غرب به موجب شکایت نامه شماره ۹۲/۱۶۱ـ۲۲/۲/۱۳۹۲ اعلام کرده است که:
    «به استحضار عالی می‌رساند مطابق تبصره ۱ ماده ۱۳ ق...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گزارش همایش انجمن حمایت از حقوق کودکان
    ادامه مطلب

    -دوشنبه پنجم خرداد ماه نود دو سیمرغ عدالت گزارش می دهد

    موضوع بررسی حقوقی و روانی جرایم جنسی علیه کودکان
    - همایش هم اکنون در ساعت ۱۷:۰۹ آغاز شد.
    - در ابتدا جناب آقای اویس حامد توسلی وکیل محترم دادگستری - که مجری برنامه هم هستند- در حال ادای توضیحاتی در مورد موضوع همایش هستند.
    - ایشان بیان می دارند که در مورد مسائل و مشکلات کودکان باید صحبت شود.
    - سخنران اول سرکار خانم دکتر بهشید ارفع نیا وکیل محترم دادگستری و استاد محترم دانشگاه با معرفی آقای حامد توسلی برای سخنرانی دعوت می شوند.
    - ایشان بیان می دارند اینگونه خطراتی که برای کودکان ایجاد می شود معمولاً از جانب کسانی است که با آن ها رابطه نزدیک دارند.
    - سرکار خانم ارفع نیا در حال توضیح تاثیر اطرافیان و محیط بر رو...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    جرم‌شناسي كاركردهاي رسانه
    ادامه مطلب


    یوسف  اکبری -مدرس دانشگاه

    منبع : نشریه حقوقی استیناف
    موضوع جرم‌شناختي كاركردهاي رسانه‌اي نيز از دغدغه‌هايي بوده كه همواره مدنظر پژوهشگران و جامعه‌شناسان قرار داشته است.  فارغ از تاثيرات روان‌شناختي رسانه‌ها بر افكار عمومي و در نهايت رفتار افراد يك جامعه،‌ بايد به اين نكته توجه داشت كه اين تاثيرات گاهي تبديل به يك رفتار اجتماعي و يا يك فرهنگ مي‌شود كه در اين صورت بايد به عنوان يك تهديد همواره مورد توجه باشد.
    بسياري از كارشناسان معتقدند كه برخي از معضلات جوامع نوين، تاثير مستقيم از تبليغات و برنامه‌هاي تلويزيون به معني فراگيرترين رسانه‌ي جمعي و در كنار آن ساير رسانه‌ها دارند كه اين موضوع در ابعاد جرم‌شناسي نيز همواره مورد تاكيد بوده است. همان‌گونه ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    نقد تعریف «جرم سیاسی»
    ادامه مطلب

    علی حامدتوسلی . عضو هیات‌مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز

     بر اساس آنچه که در فضای مجازی منتشر شده است، در روز یکشنبه 28 اردیبهشت کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس موفق شده تا ماده یک طرح «جرم سیاسی» را به تصویب برساند. در این رابطه ذکر چند نکته ضروری است.
    نخست آنکه عبارت «جرم سیاسی» از ادبیات حقوقی اکثریت قریب‌به‌اتفاق ممالک توسعه‌یافته جهان سال‌ها حذف شده است. در برخی کشورها نیز «جرم سیاسی» و حد و مرز دقیق آن به‌وضوح در قوانین بیان شده است. کشور ما نه جزو گروه اول است و نه جزو گروه دوم. اگرچه از اواخر دهه 70 خورشیدی تلاش جدی برای تعریف «جرم سیاسی» صورت گرفت اما مرتبا این تلاش‌ها به دلایلی عقیم ماند. ابتدا لایحه «جرم سیاسی» تهیه شده توسط دولت بی‌نتیجه ماند و لایحه «جرم سیاسی» تهیه شده توسط قوه‌قضاییه با سرنوشتی ن...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    «مُد»: توجیه ثروتمندان برای استثمار تهیدستان
    ادامه مطلب

    مهرداد امامی
    تنسی هاسکینز برگردان مهرداد امامی مقدمه‌ی مترجم: صنعت مُد امروزه یکی از سودزاترین و رایج‌ترین صنعت‌ها در سراسر دنیاست. پیوند منطق سود با به‌اصطلاح خلاقیت‌ در طراحی فرم‌های جدید سبب شده تا یکی از پرسودترین و در عین حال استثمارگرترین صنایع نظام سرمایه‌داری تحت پوشش ایدئولوژی مصرف‌گرای حق انتخاب به عنوان رکن اساسی آزادی فردی، بخش‌های بسیاری از جهان را در بنوردد. برندهای تجاری یا صاحبان اصلی سود نیز در این میان چنان شهرت و آوازه‌ای یافته‌اند که در مقایسه با گذشته امری بی‌سابقه است. در چنین شرایطی که سود صنعت مُد به قیمت جان و زندگی میلیون‌ها کارگر با دستمزدهای شدیداً ناچیز به دست می‌آید و دست‌کم نشانی می‌شود بر سینه‌ی سلبریتی‌ها (حرفی از مصرف‌کنندگان عادی به میان نمی‌آوریم!) تا در مراسم‌های گوناگون بدرخشند، هر گونه تجلیل از و گ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گم شدن یک برگ از پرونده ریحانه جباری و احتمال رسیدگی مجدد به پرونده
    ادامه مطلب

    جداری فروغی مطرح کرد

     وکیل مدافع ریحانه جباری از گم شدن یک برگ از پرونده موکلش و احتمال رسیدگی مجدد به این پرونده خبر داد.
    محمدعلی جداری فروغی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این‌باره گفت: روز 12 اردیبهشت‌ماه پدر و مادر ریحانه جباری در دفتر من حاضر شدند و خواستند وکالت دخترشان را به عهده بگیرم. همچنین با توجه به این‌که مصاحبه‌هایی علیه خانواده جباری در مطبوعات و خبرگزاری‌ها صورت گرفته بود، آقای جباری و خانم شعله پاکروان (پدر و مادر ریحانه) نیز وکالت انجام امور حقوقی‌شان را به اینجانب واگذار کردند.
    وی گفت: من بلافاصله در تاریخ 14/ 2/ 93 در زندان قرچک (شهرری) با ریحانه جباری ملاقات کردم که او از این ملاقات بسیار خوشحال شد و ضمن امضای وکالت نامه، مقرر شد اینجانب به تنهایی وکالت ایشان را به عهده بگیرم و او وکلای قبلی خود را ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    انتشار شماره دهم و یازدهم فصلنامه وکیل مدافع
    ادامه مطلب

     فصلنامه "وکیل مدافع" شماره دهم و یازدهم  (سال سوم/ پاییز و زمستان 1392) به صاحب‌امتیازی کانون وکلای دادگستری خراسان منتشر شد. عنوان سخن سردبیر فصل‌نامه :  «دادرسی؛ هزینه یا درآمد؟» است که نگاهی به تعرفه‌های مصوب كارگروه موضوع مصوبات جلسه پانزدهم كميسيون تلفيق لايحه بودجه سال1393 (درآمد خدمات قضایی) دارد. همچنین در سخن نخست فصلنامه،  سخنرانی سوم اسفندماه 1392 دکتر حسن روحانی رییس‌جمهور زیر عنوان : وکیلِ مستقل؛ مدافع حقوق مردم در جمع است،  که در میان اعضای هیئت‌مدیره‌ی کانون‌های وکلای دادگستریِ سراسر کشور ایرادشده،  آمده است. 
    سایر مطالب فصل‌نامه در هفت بخش ارائه‌شده است:
    بخش یکم: مقالات
    نظام حقوقی حاکم بر مسؤولیت مدنی ناشی از گودبرداری غیراصولی / دکتر مجتبی زاهدیان و راضیه اکبر زاده
    قابليت اعتراض خارج از مهلت، نسبت به رأي داور...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گزارشی از وضعیت حقوقی و اجتماعی سیک ها در ایران
    ادامه مطلب


    محمدرضا آفتاب
    مقدمه: حدود یک قرن پیش گروهی از مردم هند موسوم به «سیک» در پی کسب و تجارت وارد مرزهای شرقی ایران شدند. سیک­ها در سال های اولیه در زاهدان ساکن شدند و با اتحاد همدیگر، به دلیل داشتن تعلق به دین و ملیتی متفاوت، جامعه ای کوچک و خاصی را در شهر زاهدان و سپس شهرهای دیگر ایران تشکیل دادند. امروزه آنها علیرغم اینکه جمعیت شان نسبت به گذشته کمتر شده است، هویت جمعی خودشان را حفظ کرده و در شهرهای زاهدان و تهران دارای انجمن و معبد و مدرسه هستند. آنها وضعیت تابعیتی واحدی ندارند؛ اکثرشان دارای تابعیت هندی و بعضی از آنها تابعیت ایران را به واسطه ی تولدشان در خاک ایران کسب کرده­اند اما همه خودشان را متعلق به جامعه­ی واحد سیک می دانند. با وجود آنکه آنها سکونت تاریخی در ایران دارند، به دلیل عدم شناخت از نزدیک و اطلاع کافی از ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)



    < انتها ... 11 12 13 14 15  ... ابتدا > 

    Design By Gitysoft