• مشاهده تمامی اخبار

  • اخبار صنفی

  • مشاهیر وکالت

  • مقالات

  • قرارداد حق الوکاله

  • تخلفات انتظامی

  • قوانین و مقررات جدید

  • نظریات مشورتی

  • مصوبات هیات مدیره

  • اخلاق حرفه ای

  • معرفی کتاب

  • چهره ها در عدلیه

  • نغز نامه

  • گوشه های تاریخ

  • همایش های حقوقی

  • فرهنگی و هنری

  • عکس هفته

  • لایحه جامع وکالت رسمی

  • آداب الدعوی -نوشته رحمان زارع

  • مشاهیر قضاوت

  • رقص آتش - نوشته رحمان زارع

  • مصاحبه ها

  • زنان و کودکان

  • حقوق بین الملل

  • حقوق و سینما

  •  
    اشکال در قانونگذاری، رسیدگی به لایحه تجارت را کند کرد
    ادامه مطلب

    مرتضی شهبازی نیا - وکیل دادگستری

     ساختار فعلی قانونگذاری ما دارای اشکال است و همین امر باعث کند شدن روند رسیدگی به لایحه تجارت شده است.
    مرتضی شهبازی‌نیاز در گفت‌وگو با (ایسنا)، اظهار کرد: قانون تجارت نظام حقوقی فعالیت‌های اقتصادی را مشخص می‌کند؛ بنابراین قانون بسیار مهمی است.
    وی با بیان اینکه قانون تجارت تاثیر جدی در اقتصاد هر کشور دارد، ادامه داد: متاسفانه قانون تجارت ما مربوط به سال‌های 1311 و 1347 بوده که در اصل انعکاسی از ایده‌ها و افکار مربوط به سه قرن گذشته است؛ زیرا قانون تجارت ما برگرفته از قانون تجارت فرانسه است و این قانون زمان ناپلئون بناپارت تدوین شده است.
    این حقوقدان خاطرنشان کرد: کشور فرانسه بارها این قانون را بازنگری کرده، اما با توجه به به‌وجود آمدن تحولات اقتصادی در طول این سال‌ها...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    مرجعیت دولت در تحقق پذیری قانون اساسی
    ادامه مطلب

    محمد صالح نقره کار - حقوقدان

    "قانون اساسی" در راس هنجارهای حقوقی،تصویری از حقوق و ازادی های شهروندان را در کنار شعاع اقتدارات و صلاحیت های کارگزاران هیات زمامداری ارائه داده و رویه ها و سازوکارهای لازم را بمنظور تنظیم روابط شهروندان و کارگزاران مهندسی می کند."قانون اساسی" تجلی مطالبات و آرمانهای یک ملت است که در قالب دهها "اصل"، عبارت بندی می گردد.انتظار هنجارین از قانون اساسی،تضمین ازادی و حقوق مردم در کنار تنظیم و کنترل قدرت  حاکمان است.ارائه چارچوبی کلی و موثر در پایش ازادی و حقوق عمومی تکلیفی است که حیات مردمسالاری،رهین ان است.محک کارایی و اثر بخشی این قانون،انقیاد قدرت در مسیر احترام به حقوق مردمان است.

    در کشور ما 4 مدل از  قانون اساسی {مشروطه و متمم آن+ انقلاب و بازنگری آن...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    روز استقلال وکیل و نهاد وکالت تحت عنوان روز وکیل مدافع ، یک روز ملّی است
    ادامه مطلب

    امیر سالار داودی - وکیل دادگستری

    چرا هفتم اسفند هر سال ، روز استقلال کانون وکلای دادگستری و موسوم به " روز وکیل مدافع" توسط وکلای دادگستری و البته در همه جای جهان که نهاد وکالت مستقل دارند توسط ملّت گرامی داشته می شود؟
    قبل از پاسخ به این سوال باید سوالی دیگر را پاسخ داد و آن اینکه استقلال کانون وکلای دادگستری و به تبع آن استقلال وکلای دادگستری به چه معنی و مفهومی است؟ و در ادامه اینکه استقلال کانون وکلای دادگستری و وکلای دادگستری به چه کاری می آید که این همه هیاهو و گفت و شنود و حساسیت نسبت به آن وجود دارد? ابتدا در مورد اینکه استقلال وکیل و نهاد وکالت دادگستری هم به معنای یک مفهوم قانونی رسمیت یافته و هم به معنای یک سازمان متشکّل صنفی چه معنی و مفهومی داراست ، گفتنی است که استقلال وکیل دادگستری و نهاد وکا...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    رییس‌جمهور ((حقوقدان)) دعوت نمی‌خواهد
    ادامه مطلب

    نعمت احمدی وکیل دادگستری

    «من حقوقدانم»؛ حقوقدان این برگ برنده‌ای بود که دکترحسن روحانی در مناظره نفسگیر انتخابات ریاست‌جمهوری رو کرد و سربلند نتیجه جلسه مناظره را روز تاریخی 24 خردادماه به دست آورد. بعد از ردصلاحیت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت در کنار سیدمحمد خاتمی از روحانی حمایت کرده و مردم را به حضور در پای صندوق‌های رای دعوت کردند. با این تلاش‌ها و اتفاقات، شد آنچه که باید می‌شد و برای دومین‌بار یکی از فرزندان حقوق‌خوانده این مرزوبوم به عالی‌ترین مقام اجرایی یعنی ریاست‌جمهوری رسید. نخستین حقوقدانی که به ریاست قوه‌مجریه رسید، مرحوم دکترمحمد مصدق بود؛ شخصیتی که با تکیه بر وجهه حقوقی خود لایحه استقلال کانون‌وکلا را مطرح و به تصویب رساند و روز هفتم اسفندماه لایحه قانون استقلال کانون‌وکلا به ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    كابينه حقوقدانان
    ادامه مطلب

    نويسنده: علي حامد توسلي*
        حداقل در يك قرن اخير بسياري از روساي جمهور، نخست وزيران و سياستمداران برجسته جهان از ميان حقوقدانان و به خصوص وكلاي دادگستري برگزيده شده اند و اصولادر كشور هايي كه شاخص هاي توسعه انساني بالايي دارند، حقوقدانان در اداره كشور نقش پر رنگ تري ايفا مي كنند.در ايران و از دوره مشروطه كه نهاد هاي مدرني چون دولت به مفهوم اخص و پارلمان، وارد سيستم حكومت داري كشور شد تا زمان كنوني، اگر چه هر از گاهي حقوقداناني وارد هيات دولت و مجلس شدند اما حضور پررنگ و محسوس آنان جز در دو دوره استثنايي نمايان و هويدا نبوده است. يكي از آن دوران استثنايي در تاريخ معاصر ايران مربوط مي شود به دوره نخست وزيري دكتر محمد مصدق كه تا به امروز نيز اثرات آن در تاريخ كشور ادامه دارد. در اين دوران بود كه يك حقوقدان در راس دولت قرار گرفته و چه در عرصه داخلي و چه در عرصه بين ال...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    دیدار هیات مدیره کانون‌های وکلای سراسر کشور با رییس‌جمهور
    ادامه مطلب

    رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) به تشریح جزییات دیدار هیات مدیره کانون‌های 23گانه وکلای دادگستری با رییس‌جمهور پرداخت.
    بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: در دیدار روسای کانون‌ها با رییس‌جمهور که از ساعت 10:30 صبح آغاز و تا ساعت 12 ادامه داشت، آقای افتخار جهرمی توضیحاتی را در زمینه آخرین وضعیت و تحولات اخیر لایحه جامع وکالت به رییس‌جمهور ارایه دادند.
    وی افزود: همچنین در این دیدار آقای فرض‌پور به بیان توضیحاتی در مورد نقش وکلا و کانون‌های دادگستری در پیروزی انقلاب و کم لطفی هایی که اخیرا به وکلا و کانون‌ها وارد شده، پرداخت.
    کشاورز با بیان این که مطالبی را در خصوص وجوب استقلال کانون وکلا و وکیل ارایه داده است، گفت: اینجانب توضیح دادم که از سال 1331 کانون وکلا مستقل بوده و این وضع تا ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    نامه ای به همکاران
    ادامه مطلب

    دکتر رضا تمدن وکیل دادگستری

    اسفندماه 1392فرا رسیده ماه انتخابات بیست و هشتمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز کانون وکلا پایگاه آزادگی و امید همگان با هدف توسیع گستره عدالت هرچه بیشتر و باز نگهداشتن ابواب آزادی و آزادمنشی . دفاع از حق و دفع ظلم . من هم مانند هر وکیل دیگری از این رخداد خوشحال شدم . در آستانه شکفتگی بهار طبیعت مطالب آراستگی و پیراستگی خانه خود از آن بزرگ شدم. ملتمس شدم که این آستان پاک را که بزرگ مردان و آزاد اندیشان عرصه اندیشه و خرد و راد مردان پاک نهاد و نیکومند که رحمت خدا بر آن ها باد نه چندان زمان پیشین به ما ارزانی داشته اند از تعرض و تجاوز نا اهلان و بی خردان مصون و محفوظ بدارد. این امکان و تیسر را فرار راه عزیزان ما قرار دهد تا این امانت گرانقدر و موهبت بزرگ را حراست کرده و ب...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    انصراف از کاندیداتوری
    ادامه مطلب

    با سلام و احترام، بدینوسیله اینجانب علی نقی زاده کوچصفهانی داوطلب بیست وهشتمین دوره انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز مراتب انصراف خود را از ادامه حضور در این عرصه اعلام و برای همکاران داوطلب آرزوی موفقیت در آزمون پیش رو را دارم.
    امید است در سایه وحدت و اتحاد ، شاهد حضور پر شور و حماسی همکاران بویژه وکلای جوان در پای صندوق های اخذ رای بوده تا اثبات کنند ملاک واقعی در رد و تایید صلاحیت تدبیر ،توانمندی و لیاقت است ولا غیر.
    در پایان از تمامی دوستان بویژه برادر عزیز و استاد اخلاق، جناب آقای عبدالله سمامی که در طی این مدت اینجانب رامورد تفقد والطاف بی دریغشان قرار دادند کمال تقدیر و امتنان را دارد.

    با تجدید احترام
               علی نقی زاده کوچصفهانی

     

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    واکنش رییس اسکودا به رد صلاحیت 29 وکیل دادگستری
    ادامه مطلب

    رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) گفت: اینکه افراد یک حرفه خاص - آن هم وکالت دعاوی - ناچار باشند مدیران خود را از میان کسانی انتخاب کنند که مرجع دیگری به آن‌ها معرفی می‌کند، بسیار تامل‌ برانگیز است.
    بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: بار دیگر نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان عضویت هیات مدیره کانون وکلا اعلام شد و همه دست‌اندرکاران و وکلا را شگفت‌زده و متحیر کرد.
    وی افزود: البته یکی از ویژگی‌های ما این است که از رویداد و روندی که تکرار می‌شود، هر بار شگفت‌زده می‌شویم. گفته شده است که اعلام این فهرست به منظور رعایت مهلت دو ماهه جهت پاسخگویی بوده و فهرست دیگری در راه است.
    رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ادامه داد: به عبارت دیگر شنیده شده که ممکن است 29 نفری که احراز صلاحیت نشده‌اند، متعاقبا ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    نظریه های جامعه شناختی خشونت خانگی (4)
    ادامه مطلب


    لادن رهبری یک دسته ­ی مجزا در میان مکاتب فکری اجتماعی نظریه ­ی مبتنی بر روان ­شناسی اجتماعی است که خود دارای تنوع­ رویکرد در نحوه ی نگرش به مردم است. بسیاری نظریه­ ها تحت لوای روان­شناسی به مطالعه­ ی تاثیر آسیب­ شناسی فرهنگی افراد، اجتماعی شدن و یادگیری می­ پردازند.
    نظریه ­های یادگیری اجتماعی
    براساس نظریه ­ی یادگیری اجتماعی، افراد با گرایشات خشونت بار به دنیا نمی­ آیند. آن­ها خشونت را در محیط خود و در تجارب زندگی­شان می­اموزند. انحراف به همین طریق به عنوان رفتار هنجارمند یادگرفته می­شود. فرایند آموزش از طریق ارتباط با دیگران است و دربرگیرنده­ ی انگیزش­ ها، علل، منش­ ها و توجیه­ هایی برای انجام جرم است. زمانی که عمل خشونت­ آمیز نتایج مطلوب به بار می­ آورد، خشونت یک وسیله &...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    دادگاه انتظامی قضات 30 نفر از کاندیداها را رد صلاحیت نمود
    ادامه مطلب

    ساعت 5 بعداز ظهر امروز چهارشنبه 30/11/92 دادگاه عالی انتظامی قضات اسامی 85 نفر از کاندیداهایی که صلاحیت ایشان مورد تایید آن دادگاه قرارگرفته را به کانون مرکز ارسال نمود.اسامی بیست و نه نفر از کاندیداهایی که در این لیست نیستند به شرح زیر است:

    عیسی امینی - محمود مصطفوی کاشانی - سید محمد جندقی کرمانی پور - فریده غیرت -  حمید جلیل زاده خویی - شاپورمنوچهری -  مجید پوراستاد - کامران آقایی - عباس کریمی - بهروز یغمایی - بهشید ارفع نیا  - بتول کیهانی - مازیار قاسمی گودرزی - محمدعلی جداری - نعمت احمدی - جهانگیر مستوفی - اکبرسردارزاده - رضا معتمدی - قاسم شعله سعدی - رمضان حاجی مشهدی -عبدالصمد خرمشاهی - شیوایی کجوری- حسین عسکری راد- محمودعلیزاده طباطبایی - غلامعلی ریاحی - س...

    بیشتر تعدادنظرات:(1)

    لایحه جامع وکالت استقلال وکلا را از بین می‌برد
    ادامه مطلب

    رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین:

     رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین گفت: ‌بزرگ‌ترین دغدغه و نگرانی وکلای کشور اجرای لایحه جامع وکالت رسمی دادگستری است که استقلال وکلا را از بین می‌برد.
    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قزوین٬ امیر افشین کلانتری اظهار کرد: بررسی لایجه جامع وکالت رسمی دادگستری در زمان دولت دهم به اتمام و مراتب به اطلاع رییس‌جمهور رسید. لایحه در آخرین جلسه هیات دولت در شهر مشهد مطرح و تصویب شد.
    وی افزود: با توجه به اینکه این لایحه در دولت قبل تصویب شد، اما اکنون شاهد ارجاع دوباره به قوه قضاییه برای بررسی نهایی و اظهارنظر است که موارد مطرح شده در آن وکلا را نگران کرده است؛ چرا که استقلال وکلا را نایده گرفته‌اند.
    رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین با اشاره به اینکه حق دفاع ح...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    جامعه پزشكي كمترين تخلف صنفي را دارد
    ادامه مطلب

    دكتر فريدون نوحي، مشاور وزير بهداشت اظهار داشت: 150 هزار پزشك در كشور داريم كه بايد بررسي كرد چه درصدي از اين افراد زحمتكش دچار تخلف شده اند.
        وي با بيان اين مطلب كه تخلف در همه صنوف وجود دارد و تنها متوجه جامعه پزشكي نيست، افزود: اما ترديد ندارم كه جامعه پزشكي كشور، كمترين تخلف صنفي را دارد.
        مشاور وزير بهداشت با عنوان اين مطلب كه تخلفات جامعه پزشكي بيشتر از نوع رواني است، ادامه داد: به عنوان مثال وقتي يك پزشك كه حق ويزيت او 25 هزار تومان است ولي 35 هزار تومان از بيمار مي گيرد، از اين پزشك شكايت مي شود و اين تخلف به حساب مي آيد.
        اما هيچ وقت از خودمان سوال نمي كنيم كه روزانه چند هزار تومان پول اضافي بابت خريد مايحتاج از جيب مي دهيم اما گله و شكايتي نمي كنيم.
        نوحي تاكيد كرد: تخلفات پزشكي از اين لحاظ برجسته مي شود چون انتظار نداريم جامعه پزشكي ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    مجله کانون وکلای دادگستری مرکز منتشر شد - تابستان 1392
    ادامه مطلب
    در این شماره خواهید خواند :
    او نمی میرد........... دکتر سیاوش سعید فوائدی
    ستیزه و همزیستی قومی در آسیای غربی و ایران تا تشکیل اولین دولت های سراسری چند قومی .......علی کاکای افشار 
    نقش دیوان کیفری بین المللی در استقرار اصل حکمرانی مطلوب در جامعه بین المللی .....دکتر وحید صالحی 
    جایگاه قرعه به عنوان حاکم کور در قوانین موضوعه ایران ..... ابوالفضل حشمتی – الهام قدسی 
    مطالبه عوارض از وکلای...
    بیشتر تعدادنظرات:(1)

    جامعه وکلای ایساتیس برگزار می کند:
    ادامه مطلب

    موضوع : لایحه جدید وکالت پیشنهادی قوه قضائیه

    سخنرانان : بهمن کشاورز - دکتر عباس کریمی - حسین ساعتچی- دکتر غلامنبی فیضی چکاب

    چهارشنبه ۳۰/۱۱/۹۲ساعت ۱۸ - کانون  مرکز

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    قابلیت های حامعه ما برای تبادل اندیشه
    ادامه مطلب

    درج به بهانه برگزاری برخی جلسات صنفی

    گفتگو با دکترناصر فکوهی
    اصل اولیه برای یک گفتگو، مشروعیت قایل شدن برای «وجود» طرف گفتگو است. بدین معنا که ما  با کسی که مشروعیتی برای وجودش قائل نباشیم نمی توانیم گفتگو کنیم و در این حالت تبادل کلامی را نباید گفتگو نامید. این گونه از «مکالمه» است که در شرایط سلطه یک طرف  نسبت به طرف دیگر رخ می دهد.
    اصل مهم در شروع و حتی پیش از یک گفت وگو چیست؟ افراد با طرز فکر ها و دیدگاه های مختلف چگونه می توانند وارد یک گفت و گو و مفاهمه شوند؟
    فکوهی: اصل اولیه برای یک گفتگو، مشروعیت قایل شدن برای «وجود» طرف گفتگو است. بدین معنا که ما  با کسی که مشروعیتی برای وجودش قائل نباشیم نمی توانیم گفتگو کنیم و در این حالت تبادل کلام...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    همین الان می خواهم به محک کمک کنم
    ادامه مطلب
    http://www.mahak-charity.org/main/iwanttohelpmahakrightnow
    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    آثار و اندیشه سزار بکاریا
    ادامه مطلب
     مهدی محمد حسینیان
    چرزبون سانا بکریا (سزار بکاریا) در 15 مارس 1738 در میلان از شهرهای ایتالیا در خانواده ای اشرافی چشم به جهان گشود. او پس از تحصیلات مقدماتی به دانشگاه پاوی راه یافت و در سال 1758 در بیست سالگی به اخذ درجه دکترا در حقوق نائل آمد.
    در سال 1761 با کوشش و پشتکار دو تن از نزدیکترین دوستانش، جامعه ادبی، فلسفی و سیاسی مشتها را بنیاد نهاد. این نام را پیتر و وری برای این محفل کوچک برگزیدند تا روح مبارزه جویی علیه اندیشه های خرافی نسل گذشته را بهتر نشان دهند.
    بکاریا در سال 1762 موفق شد نخستین کتاب خود را به نام «آشفتگی های وضع پولی دولت میلان و چاره جویی های آن» انتشار دهد. دیری نگذ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    مصاحبه با وکیل بین المللی دکتر غلام نبی فیضی چکاب
    ادامه مطلب

    هم دلی و اتحاد اولین  نیاز جامعه وکالت

    محمد هادی کاظمی - هفته گذشته گفت و گوئی داشتیم با دکتر غلام نبی فیضی چکاب وکیل پایه ک دادگستری وعضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی. در پی استقبال مخاطبان گرامی نقش نو از اطلاعات جالبی که در آن مصاحبه در خصوص نقش وکلای ایرانی در محاکم اروپائی بیان شد بهتر دیدیم جهت آشنائی بیشتر شما خوانندگان گرامیمصاحبه کاملی با ایشان ترتیب بدهیم. این گفت و گوی دوستانه را در با هم میخوانیم:

    خلاصه ای از سوابق زندگی و شغلی و تحصیلی خود را برای مخاطبان ما بیان بفرمائید:
    در سال 1341 در یک خانواده متوسط از نظر اجتماعی و مذهبی در مشهد متولد شدم. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مشهد گذراندم. در اولین کنک...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    ماهیت حقوقی بودجه و نظام بودجه ریزی در ایران
    ادامه مطلب

    در گفت‌وگو با دکتر ولی رستمی، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بررسي شد ماهیت حقوقی بودجه و نظام بودجه ریزی در ایران   گروه حقوق و قضا، سعید مظاهری‌رضا- پس از تغییر رئیس‌جمهور و روی کارآمدن دولت جدید، پس از سال‌ها شاهد بوديم كه دولت جديد در فرصت قانونی لایحه بودجه را به مجلس تقدیم کرد. لایحه‌ای جنجال برانگیز که در ابتدای طرح آن برخی از نمایندگان در اعتراض به آن تهدید به استعفا از مقام نمایندگی کردند اما با این همه جاروجنجال در فرصتی کوتاه در مجلس به تصویب رسید. به نحوی که بررسی آن در صحن علنی مجلس تنها 10 روز زمان برد. در حال حاضر هنوز هم در فصل بودجه‌ریزی به سر می‌بریم چراکه پس از تصویب در مجلس، بودجه از  شورای نگهبان مهرتاييد را نگرفته و به مجلس بازگردانده شده است. مبتلا به بودن موضوع بودجه و اختلافات و جاروجنجال‌هایی که سال‌هاست بر سر بودجه در ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)



    < انتها ... 21 22 23 24 25  ... ابتدا > 

    Design By Gitysoft