• مشاهده تمامی اخبار

  • اخبار صنفی

  • مشاهیر وکالت

  • مقالات

  • قرارداد حق الوکاله

  • تخلفات انتظامی

  • قوانین و مقررات جدید

  • نظریات مشورتی

  • مصوبات هیات مدیره

  • اخلاق حرفه ای

  • معرفی کتاب

  • چهره ها در عدلیه

  • نغز نامه

  • گوشه های تاریخ

  • همایش های حقوقی

  • فرهنگی و هنری

  • عکس هفته

  • لایحه جامع وکالت رسمی

  • آداب الدعوی -نوشته رحمان زارع

  • مشاهیر قضاوت

  • رقص آتش - نوشته رحمان زارع

  • مصاحبه ها

  • زنان و کودکان

  • حقوق بین الملل

  • حقوق و سینما

  •  
    ايران مالك بي قيد و شرط جزاير سه گانه است
    ادامه مطلب

    يك حقوقدان گفت: ارجاع موضوع خليج فارس به مراجع بين‌المللي از نظر قانوني صحيح نيست و ايران بدون هيچ ترديدي مالک جزاير سه‌گانه در خليج فارس است.
    "بهمن کشاورز" در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران با اشاره به مناسبت امروز و روز ملي خليج فارس و وضعيت حقوقي، آن اظهار داشت: مالکيت حقوقي اين جزاير جاي بحث نداشته و ايران بدون هيچ ترديدي مالک جزاير سه‌گانه در خليج فارس است.

    وي ادامه داد: ارجاع اين موضوع به مراجع بين‌المللي براي رسيدگي و رايزني از نظر قانوني درست نبوده و مي‌توان اين قضيه را به اين مساله تشبيه کرد که وقتي شما سند مالکيت خانه‌اي را داريد کسي از راه برسد و بگويد من در ملک شما شريکم، يا ملک شما متعلق به من است، پس بياييد با هم تعيين داور کنيم يا به دادگاه برويم تا به کار ما رسيدگي کند.

    رئيس ات...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    اعاده دادرسي یک امتیاز استثنایی برای تامین عدالت
    ادامه مطلب
     

    گروه قضايي- بعد از اینکه رای قطعی صادر شد معمولا باید یک پرونده را در پایان مسیر خود بدانیم. این رای اجرا می شود و امکان اعتراض به آن وجود ندارد. با این وجود باز هم امکان خطای انسانی وجود دارد. در چنین شرایطی برای اطمینان از عادلانه بودن آرا، راه‌هایی پیش بینی شده است که به صورت فوق‌العاده امکان بررسی مجدد پرونده را به وجود می آورد. یکی از این راهکارها اعاده دادرسی است که در گفت و گو با کارشناسان به بررسی آنها می پردازیم.

    اعاده دادرسی روش فوق العاده اعتراض به رای

    دكتر محمدمهدي توكلي، وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه طرق اعتر...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    پیشینه و سرانجام لایحه ی حمایت از خانواده
    ادامه مطلب

    یادداشتی از دکتر سوده  حامد توسّلی
    وکیل دادگستری و مدرّس دانشگاه

                                                     نخستین قانون حمایت از خانواده که در ایران به تصویب رسید، مربوط می شود به سال 1346. امّا حدود هفت سال پس از آن یعنی در سال1353 قانون دیگری تحت همین عنوان به تصویب رسید که جامع تر و کامل تر از قانون قبلی بوده و موجبات خشنودی فعّالین حوزه ی زنان را نیز فراهم نمود.
    پس از پیروزی انقلاب، برخی از فقهای محترم در خصوص چند ماده از این قانون ایراداتی را طرح نموده و پیرامون مغایرت آن با شرع مطالبی را بیان فرمودند. همین امر باعث شد تا سالها میان موافقین و مخالفین قانون حمایت از خانواده ی مصوّب سال 1353 مباحثی جدّی در جریان باشد.
    در سال 1386 مجدداً لایحه ای تحت عنوان حمایت از خانواده در قوه ی ق...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گزارش جلسه هیات مدیره
    ادامه مطلب

    تهیه و تنظیم : رضا نوروزی- وکیل دادگستری

    شصت و ششمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای مرکز از ساعت ۴۵/۹ صبح یکشنبه مورخ ۸/۲/۹۲ با حضور آقایان گودرز افتخارجهرمی، مهدی شهلا، کامران آقایی، محمد رضا پاسبان، محمد فرض پور، شاپورمنوچهری، عباس کریمی، سید ابراهیم ثابت قدم، مرتضی شهبازی نیا، حمید جنتی، عیسی امینی، کامبیز زندیه، محمد جواد صفار، حسین احمدی، علی صابری، نادر دیوسالار و خانمها بهشید ارفع نیا و صدیقه حجت پناه به ریاست دکتر گودرز افتخار جهرمی با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط محمد فرض پور، آغاز شد .

    ابتدا گزارش جلسه ی شصت و پنجم توسط  کامران آقایی قرائت گردید. سپس محمدرضا پاسبان روش مصوب جلسه قبل برای انتخاب رئیس کانون را مغایر با آئین و رویه دانست و اضافه نمود قرار بود که در جل...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    ممنوعیت اعدام و حبس‌هاي طولاني مدت براي کودکان زير 18
    ادامه مطلب

    يک وکيل دادگستري گفت: اجرای مجازات اعدام و حبس‌های طولانی مدت و ابد بدون امکان آزادی برای کودکان زیر 18 سال ممنوع است.
    "حسين طالع" در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، در رابطه با سن مسئوليت کيفري کودکان اظهار داشت: براساس ماده 49 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 ، اطفال در صورت ارتکاب جرم فاقد مسئولیت کیفری و در صورت رسیدن به سن بلوغ واجد مسئولیت کیفری هستند.
    وي ادامه داد: طبق تبصره ماده 49 همین قانون، طفل کسی است که به حد بلوغ شرعی نرسیده باشد و براساس تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی حد بلوغ شرعی در دختر 9 سال تمام قمری (معادل 8 سال و 9 ماه شمسی) و در پسر 15 سال تمام قمری(معادل 4 سال و 6 ماه و 24 روز) است.

    طالع تصمیماتي که می‌توان در رابطه با اطفال بزهکار اتخاذ کرد، را بدينگونه بيان کرد: سپردن طفل به ولی یا سرپرست، تنبیه ب...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    خلأ قوانين بين المللي براي احقاق حق جانبازان شيميايي
    ادامه مطلب
    حسین احمدی نیا - وکیل دادگستری

    نهم ارديبهشت برابر با 29 آوريل سالروز جهاني بزرگداشت قربانيان سلاح‌هاي شيميايي است. سلاح شيميايي به سلاح غير متعارفي گفته مي‌شود كه هدف آن از بين بردن شهروندان عادي و نظامي است. به علت وسعت و شدت آثار تخريبي سلاح شيميايي در پيكره انساني و جوامع جهاني از سال 1925 تا به امروز هر نوع خريد و فروش يا توليد يا استفاده از آن چه در جنگ هاي نظامي عليه شهروندان غير نظامي ممنوع اعلام شده است. به‌نحوي كه حسب كنوانسيون ‌هاي بين‌المللي به خصوص كنوانسيون 1986، كنوانسيون 1967،كنوانسيون 1985 راتوتونگا، و با مقرراتي از منشور ملل متحد و قواعد حاكم بر سلاح هاي شيميايي جزو قواعد آمره محسوب شده و همگان مكلف به تبعيت از آن هستند متاسفانه حوادث چرن...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    هفته نامه مستقل حقوقی نقش نو منتشر شد
    ادامه مطلب

    هفته نامه حقوقی نقش نو را می توانید از فروشگاه کانون وکلا و در نمایشگاه بین المللی کتاب از غرفه انتشارات حقوقی خرسندی تهیه فرمایید .

    هزینه اشتراک  یک ساله  مبلغ 80 هزار تومان و هزینه اشتراک شش ماهه 45 هزار تومان می باشد .

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    شکایت از بخشنامه عدم الزام پروانه وکالت برای موسسات حقوقی
    ادامه مطلب

    رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) از برگزاری همایش بررسی حقوقی و تاریخی جزایر سه گانه در خلیج‌فارس که روزهای 12 و 13 اردیبهشت‌ماه در شهر شیراز برگزار می‌شود، خبر داد.

    به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌ مندنی‌پور طی سخنانی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برگزاری همایش بررسی حقوقی جزایر سه‌گانه در شهر شیراز، اظهار کرد: هفته گذشته نشست خبری در کانون وکلای دادگستری فارس برگزار و مقرر شد همایشی در شیراز در این زمینه برگزار شود و در نهایت تصمیم بر این شد که این همایش با حضور اساتید و حقوقدانان سراسر کشور برگزار شود.

    مندنی‌پور با اشاره به برگزاری همایش «بررسی ابعاد حقوقی و تاریخی خلیج فارس» گفت: در همایشی که در کردستان و سپس در بوشهر برگزار شد، قرار شد که با ت...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    چه كسي رييس مي شود؟
    ادامه مطلب

    وكلادر انتظار دود سفيد


    با انقضاي دوره يك ساله هيات رييسه كانون وكلاي دادگستري مركز، دومين انتخابات آن در دستور كار جلسه يكشنبه هيات مديره قرار گرفته است. پس از برگزاري انتخابات هيات مديره، اولين و مهم ترين چالش داخلي كانون وكلا، تعيين رييس و نواب رييس اين نهاد مدني است. در نتيجه انتخابات دموكراتيك هشتمين دوره جديد كانون وكلا(16 سال پس از فترت) هيچ كدام از دو جريان موجود در اين نهاد صنفي در به دست آوردن اكثريت مطلق هيات مديره موفق نشدند و سهم هر جريان شش منتخب بود و اين امر از پيچيدگي بيشتر وضعيت در قديمي ترين و دموكراتيك ترين نهاد غيردولتي كشور حكايت داشت. از ديگر سو در ابتداي سال 91 قبل از شروع ماراتن گزينش هيات رييسه متن محرمانه لايحه وكالت رسمي منتشر شد و در حالي كه محتواي لايحه، جامعه وكالت را در بهت و حيرت...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    مدافع وكيل تا وكيل مدافع
    ادامه مطلب

    نويسنده: حسين احمدي نياز- وکیل دادگستری 
        وكلاي دادگستري سخنگويان قانون اند.
        (ويل دورانت، تاريخ تمدن)
        انتظار مي رود كه نهادهاي اطلاع رساني، كانون هاي وكلاي دادگستري و قوه قضاييه و مطبوعات برنامه هايي براي شناخت، معرفي نقش و جايگاه وكيل مدافع دادگستري در جامعه برگزار مي كردند زيرا واقعيت مساله اين است وكيل مدافع دادگستري از يك سو در كمك به افراد براي رسيدن به حقوق خود، كمك به قاضي دادگاه براي صدور راي عادلانه و استدلال حقوقي و ارائه مشاوره هاي حقوقي براي آشنا كردن افراد با قوانين در زمينه موضوع مورد اختلاف نقش داشته و از سوي ديگر معضلي كه جامعه ما با آن دست به گريبان است عدم آگاهي شهروندان از مباحث و مسائل حقوق شهروندي و قوانين كشور است زيرا در حال حاضر به علت كثرت وسيع قوانين در كشور و عدم آگاهي مردم از مفاد همه اين قو...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    تشكيل نهاد وكلاي بدون مرز در كشورهاي اسلامي
    ادامه مطلب

    هفته گذشته تعدادي ازوكلاي مصري كه براي ديداري توريستي وارد ايران شد ه بودند
    طي ديدار با مسئولان قضايي و مركز مشاوران قوه قضايي به تبادل نظر و اطلاعات حقوقي ميان حقوقدانان دو كشور پرداختند.پيمان حاج محمود عطار وكيل دادگستري در گفت‌وگو با «قانون» در ارزيابي از حضور وكلاي مصري در ايران توضيح داد: گروهي از وكلاي مصري در يك سفر توريستي به ايران آمده‌اند، طي حضور خود در ايران با مقامات قضايي از جمله معاون اول قوه قضاييه ديدار و گفت‌وگو داشتند.وي ادامه داد: در اين سفر و طی ديدارهاي انجام‌شده يك تفاهم‌نامه با وكلاي مركز مشاوران امضا شد مبني بر تشكل نهادي تحت‌عنوان وكلاي بدون مرز در كشورهاي اسلامي.عطار در پاسخ به اين سوال كه آيا اين تفاهم‌نامه ضمانت اجرایی هم دارد يا خير، توضيح داد: اين تفاهم‌نامه در صورت امضاي نهادهاي قانونگذار و مراجع قضايي دو كشور اجرايي خواهد شد كه در ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    لایحه مجازات اسلامی تایید شد
    ادامه مطلب

     عضو حقوقدان شورای نگهبان از تایید لایحه مجازات اسلامی در شورای نگهبان خبر داد.
    حسینعلی امیری در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب گفت: در جلسه چهارشنبه هفته گذشته بررسی لایحه مجازات اسلامی در شورای نگهبان به اتمام رسید و آنچه باقی ماند ارسال از سوی مجلس به رییس جمهور برای ابلاغ است.
    وی یادآور شد: لایحه مجازات اسلامی در زمان آیت‌الله هاشمی شاهرودی به عنوان رییس قوه قضاییه تهیه و به دولت ارسال شد. پس از ارسال به مجلس این لایحه در کمیسیون قضایی مورد بحث و بررسی‌های مفصل قرار گرفت و در نهایت چهارشنبه هفته گذشته نظرات شورای نگهبان کاملا تامین شد.
    این عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: مستندات فقهی این قانون ده‌ها جلد از فتاوای مراجع تقلید از متقدمین تا متاخرین و همچنین مطالعه تطبیقی در حقوق جزای روز است.
       

    ...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    مجازات پوشیدن لباس زنانه قانونی نیست
    ادامه مطلب
    علی نجفی توانا - وکیل دادگستری

    این روزها شاهد اعتراض‌هایی هستیم که درباره مجازات شهروند مریوانی صورت می‌گیرد که با لباس زنانه در سطح شهر چرخانده شده بود. با نگاه حقوقی و قانونی به این قضیه، باید گفت در قوانین کیفری در تمام دنیا جرم و مجازات تابع اصلی است که به عنوان اصل قانونی بودن مشهور است. بر اساس این اصل، نمی‌توان هیچ کاری را جرم دانست مگر این که قبلا توسط قانون به عنوان جرم شناخته شده باشد و همچنین نمی‌توان کاری را به عنوان مجازات تعیین کرد مگر این که قبلا توسط قانونگذار به عنوان مجازات شناخته شده باشد، یعنی تعیین و تصویب شده و طی تشریفاتی به اطلاع عموم مردم رسانده شده باشد. آنچ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    احكام قاطعانه اجرا شوند
    ادامه مطلب
    بررسي راهكارهاي كاهش جرم در گفت‌وگو با ميرمحمد صادقي:

    گروه قضايي، نفيسه صباغي- به‌طور كلي يكي از وظايف اصلي كه هر دولتي بر عهده دارد ايجاد امنيت در كشور است. هرچند در رابطه با برخي از وظايف ديگر دولت‌ها نظرات ديگري بين افراد وجود دارد اما هيچ‌كس در اين مسئله كه وظيفه دولت ايجاد نظم و امنيت براي افراد جامعه است ترديدي روا نمي‌دارد. دكتر حسين ميرمحمد‌صادقي، حقوقدان در گفت‌و‌گو با«قانون» با بيان اين مطلب افزود: بسياري مايلند در جامعه‌اي زندگي كنند كه امنيت بيشتري در آن وجود داشته باشد، تا در كشوري زندگي كنندكه رفاه بالايي داشته باشد.

    ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    اندیشه هایی که موج می زند
    ادامه مطلب

    در قلمرو وکالت و در محیط کانون وکلا اندیشه ایی موج می زند که در خور بررسی و بحث و ارائه پیشنهادات و طرح های عملی به منظور اجرا و پیاده کردن آنهاست .

    از جمله این اندیشه ها:

    تاسیس باشگاه مشترک قضات و وکلا

    تاسیس کتابخانه فنی در کانون

    تاسیس مرکز آمار قضایی در کانون

    تشکیل کتگره وکلای ایران

    تشکیل کنگره حقوقدانان ایران

    تهیه راهنمای قوانین

    ...

    بیشتر تعدادنظرات:(2)

    پشت صحنه جدایی
    ادامه مطلب

    بررسی آمار طلاق در کشور نشان می‌دهد در چند سال اخیر روند طلاق سیر صعودی داشته است به طوری که به اعتقاد کارشناسان و به طور میانگین در هر چهار دقیقه در ایران یک طلاق و شش ازدواج به ثبت می‌رسد. این در حالی است که رشد سالانه جمعیت در ایران حدود سه برابر رشد جهانی است. در حالی که بسیاری نگرانی خود را از افزایش آمار طلاق عنوان می‌کنند، آمارها از کاهش ازدواج در بین جوانان حکایت دارد به طوری که چندی پیش مسئولان سازمان ثبت احوال کشور، از افزایش 6 درصدی طلاق و کاهش 5 درصدی ازدواج خبر داده بودند. بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان ثبت احوال همچنان تهران رکورددار طلاق در کشور است به طوریکه روزانه 90 زوج در تهران از یکدیگر جدا می‌شوند.
    مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشو...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    بایدها ونبایدهای تبلیغ حرفه وکالت
    ادامه مطلب

    درگفت‌و‌گو باعضوهیات‌علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز مطرح شد؛

    احمدرضا اسعدی‌‌نژاد: حرفه وکالت از شأن و جایگاه خاصی برخوردار است تا جایی که از وکیل به عنوان یکی از دو بال فرشته عدالت یاد می‌شود. با این حال، یکی از دغدغه‌های وکلا و مردم، نحوه شناسایی وکلاست؛ زیرا اکنون برای کسانی که مشکلات حقوقی پیدا می‌کنند، یافتن وکیلی که بتوانند از لحاظ تخصص و تعهد به او اطمینان کنند، به آسانی میسر نیست.

    از طرف دیگر از نظر قانونگذار، تبلیغ برای وکلا ممنوع است. برای بررسی دلایل این منع و راهکارهایی که می‌توان در این خصوص ارایه داد، ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    اصل استقلال و آزادي تضمين دفاع از حقوق موكل
    ادامه مطلب

    شوراي كانون هاي وكلاي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به اتفاق آرا منشور اصول اساسي حرفه وكالت اروپايي را در 24 نوامبر 2006 به تصويب رساند كه در واقع اين منشور حاوي 10 اصل اساسي و مشترك حرفه وكالت در اتحاديه اروپا است. اصل اول آن اصل استقلال و آزادي تضمين دفاع از حقوق موكل و ارائه مشاوره حقوقي است كه به اين شرح است: وكيل بايد از نظر سياسي، اقتصادي و فكري در اجراي وظيفه مشاوره و نمايندگي از موكلش آزادانه عمل كرده و مستقل باشد. اين بدان مفهوم است كه وكيل دادگستري و حرفه وكالت بايد از حاكميت و قواي عمومي و قدرت هاي اقتصادي مجزا باشد و او نبايد استقلالش را با عضويت در يك انجمن تجاري مثلايك شركت تجاري به مخاطره اندازد. وكيل دادگستري بايد از نقطه نظر موكلش نيز مستقل باقي بماند موكلي كه به جهت استقلال وكيلش به او اعتماد مي كند در رابطه با اشخاص ثالث، دادگاه هاي...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    در صدور احكام اعدام زياده‌روي نشود
    ادامه مطلب
    ناصر كاتوزيان درگفت‌وگو با «قانون» :

    گروه قضايي،نفيسه صباغي- صحنه تاریخ پیوندی ناگسستنی با جرم داشته و خواهد داشت،پیوندی که گره آن را آدمیان می‏زنند،به‌عبارتی گويا تا جامعه هست جرم هم هست اما اين امر توجيه مناسبي براي گسترش خشونت در جامعه نيست و مجازات مجرمان هم راهكار پيش بيني شده براي كنترل آمار جرم و جنايت در هر جامعه مدني است . مجازات و نحوه اجراي آن بسته به مسائل گوناگوني چون فرهنگ، شرايط اقتصادي و سياسي و همين‌طور جرم‌خيز بودن جوامع تعريف شده است. در اين وادي مجازات مجرمان در ملاءعام با هدف پيشگيري ازوقوع جرم و تنبيه مجرمان مدتي است كه بسيار در كشور ما رواج يافته است. از اعدام ...

    بیشتر تعدادنظرات:(0)

    گزارش جلسه هیات مدیره کانون وکلا مورخ 1/2/92
    ادامه مطلب
    جلسه هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با دستور انتخاب هیئت رئیسه صبح روز یکشنبه اول اردیبهشت برگزار گردید. این نشست علنی با حضور اکثر اعضاء همراه بوده و تنها دکتر عباس کریمی به دلیل حضور در جلسه رسیدگی در جلسه حضور نداشت. ایشان تقاضا نموده بودند که انتخاب هیئت رئیسه در روز دیگری انجام گردد که برخی از اعضای اصلی هیئت مدیره از جمله آقایان منوچهری و جنتی با این موضوع موافق بودند. اما از طرف دیگر دکتر عیسی امینی معتقد بود انتخاب هیئت رئیسه در دستور جلسه قرار دارد و باید مطرح گردد و ممکن است در جلسه بعد فرد دیگری حضور نیابد و این عدم حضور اعضا باعث تأخیر در انتخاب اعضای هیئت رئیسه خواهد شد.
     پس از بحث و گفتگو های فراوان، آقایان مهدی شهلا و محمد فرض پور برای احراز سمت ریا...
    بیشتر تعدادنظرات:(0)



    < انتها ... 26 27 28 29 30  ... ابتدا > 

    Design By Gitysoft